Wat zijn de tarieven en vergoedingen?

Vergoedingen

Een mantelzorgmakelaar wordt door een groot aantal zorgverzekeringen vergoed.De vergoeding verschilt per verzekering maar zit op dit moment alleen in een aanvullend pakket.Op de site van de BMZM kunt u zien welke vergoeding uw verzekering zou kunnen verstrekken.Ik kan dat vanzelfsprekend ook voor u uitzoeken als u weet hoe u als mantelzorger, maar soms ook hoe degene waar u voor zorgt, verzekerd is. De vergoeding is niet standaard en verschilt per verzekering.
Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent kan een werkgever u soms ook tegemoet komen.Wanneer u een PGB heeft mag u ook uit het vrij besteedbare deel de mantelzorgmakelaar betalen.En natuurlijk kunt u ook zelf de mantelzorgmakelaar uit uw eigen middelen betalen.

Tarieven

Het normaal geldende tarief is € 70,- tot € 85,-  exclusief BTW per uur. Als beginnend mantelzorgmakelaar bereken ik het eerste jaar slechts € 50,- per uur. Bij meer dan 15 km reistijd wordt € 0,19 per kilometer aan reiskosten berekend. U wordt natuurlijk vooraf altijd over de kosten geïnformeerd. U heeft geen verwijzing nodig maar vaak wel vooraf toestemming van uw verzekering. Informeer daarom vooraf bij mij en/of bij de verzekering wat de mogelijkheden zijn. Voor het eerste gesprek van een uur bereken ik inclusief verslag € 50,-. Wanneer uw verzekering de kosten niet vergoed zijn er ook nog enkele andere mogelijkheden die ik graag met u bespreek.

 

Playground CMS, Essence Business Support